Kunsta å teikne hender (Gud er ein Astronaut)

Kunsta å teikne henderViss det er noko som er kjent for å vere vanskeleg å teikne så er det hender. Eg har alltid frustrert meg sjølv inn i æva når eg har prøvd å teikne desse kompliserte greiene vi brukar til det meste.
Men sjå! Alt arbeidet har faktisk betalt seg! Sjølv om ein ikkje skulle tru at reiskapen man brukar til å teikne med skulle vere så utruleg vanskeleg å faktisk få ned på papir. Det krev tålmod og du må vere førebudd på at det ikkje alltid er særleg morosamt å teikne noko om og om og om igjen, men kjensla du får når du meistrar det gjer heile prossessen verdt det. Dette gjeld vel eigentleg alt, og er veldig viktig å hugse på. KEEP AT IT!Her har eg prøvd å teikne ein illustrasjon av Picasso, opp ned. Det er heilt utruleg kor mykje detaljar du faktisk får med når du ikkje er klar over kva det er du teiknar. Teiknar du ein fot eller er det kanskje ein bart? Kven veit, innan du snur det opp ned og ser at oi, det var eit slips. Prøv det! Det er ganske moro. Bruk gjerne eit bilete med masse detaljar slik at det blir vanskelegare for deg å sjå kva som er kva.


Til slutt vil eg de skal sjå ein illustrasjon som verkeleg inspirerer meg og kva illustratøren sjølv hadde å seie om biletet:"In between classes today I had an hour to spare so I went on tumblr and I came across a vintage photo of a young actress playing Peter Pan. It was such a beautiful photo and just the expression on her face was that of shyness, intrigue, and innocence upon entering through the Darling?s nursery window. I just had to draw her and as I was drawing this song came on my iPod that fit this drawing so well. I just felt really emotional and really into the process of drawing this young girl portraying one of the most amazing heroes in literature. It was one of those moments when I remembered why it was that I love doing what I do. Thought I?d share that with you :)"


//Det siste biletet er lenkja til kjelda

sub specie aeternitatis

26.06.2012 kl.22:51

åååååååååååååååååfint

Weronika Ellen Irena

26.06.2012 kl.23:16

Det er virkelig en god egenskap å kunne tegne hender. Jeg har aldri klart det.

tine katrine

26.06.2012 kl.23:26

fliiiiink! kanskje jeg skal begynne å tegne igjen nå som jeg ikke kan fotografere lengre, så får jeg vært litt kreativ igjen :)

tinekatrine

27.06.2012 kl.11:41

sv: jaaa, tror jeg faktisk skal gjøre det! (kom gjerne med tips til gode tegne-lære-bøker, hehe)

Julia.

28.06.2012 kl.15:46

Åååååå, du er så FLINK!

M

04.07.2012 kl.23:12

Du er råflink til å tegne, men ta en ekstra jobbing med ringefingeren og lillefingeren på hånda til høyre. Der skjer det noe merkelig.

Josefine T. Larsen

04.07.2012 kl.23:25

M: Ja, eg såg det før eg la det ut. Eg er ikkje så flink og har mykje øving igjen, eg ville berre vise at ein blir betre (om ikkje mykje, så iallfall litt) om ein øver. Etterkvart blir det sikkert endå betre! Takk for konstruktiv kritikk! Eg set veldig pris på det.

ingeborg

04.07.2012 kl.23:41

du tegner hender tusen ganger bedre enn meg. du er så flink josefine.

<3
hits